Web Analytics Made Easy - Statcounter

جابر قاسمعلی نویسنده سینما و تلویزیون معتقد است که دست نویسنده و سازنده سریال باید در طرح مسائل اجتماعی باز باشد تا بتواند با آگاهی هر چه بیشتر درباره جامعه ای که در آن زندگی می کند و مردمی که در آن حضور دارند، حرف بزند.

بعد از منصوب شدن و روی کار آمدن محسن برمهانی به عنوان معاون سیما از سوی رئیس سازمان صدا و سیما این معاون طی حکمی ضمن قدردانی از مدیران سابق رسانه ملی و تکریم و تشکر از آن ها مدیران جدید 6 شبکه تلویزیونی را منصوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه با برخی از کارشناسان و فعالان رسانه به گفت و گو نشستیم.

جابر قاسمعلی نویسنده سینما و تلویزیون که در کارنامه هنری اش آثاری چون «وارش»، «اگه بابام زنده بود»، «رویای کاغذی»، «راه شب» و.... دیده می شود در پاسخ به سوال خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا مبنی بر اینکه به عنوان نویسنده از مدیران جدید شبکه های تلویزیون چه توقعاتی دارد و این انتخاب ها را چطور می بیند گفت: چهره های جدیدی که به عنوان مدیران شبکه های تلویزیون منصوب شده‌اند عمدتا جوان هستند، اگرچه من شناختی از مدیران جدید ندارم اما نفس انتخاب مدیر جوان برای مدیریت شبکه‌ها می تواند کار درستی باشد؛ چرا که جامعه باید به سمت جوانگرایی برود و اهرم های تصمیم گیری برای آینده کشور به قاعده باید دست جوان ها باشد.  

او ادامه داد: با این همه تاکید بر این نکته لازم است که مدیران جوان به طور طبیعی شناخت و تجربه چندانی در حوزه تولید فیلم و سریال و مدیریت بخش های نمایشی ندارند و قاعدتا باید از مشاورین و افرادی که در این حوزه تجربه بیشتری دارند استفاده کنند تا جریان تولید فیلم و سریال به گونه ای سیستماتیک و دقیق تر پیش رود. نکته‌ی مهم دیگری که مدیران جوان باید به آن توجه کنند این است که به دور از تنگ نظری سیاسی و جناحی ، فضا باید باز شود تا مردم به مثابه مخاطبین این آثار خود را در تلویزیون ببینند. این مشکلی ست که در این سالها به آن چندان توجهی نشده است. واقعیت این است که مردم دغدغه های روزمره خود؛ اعم از مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی  را در تلویزیون نمی بینند. مادام که این اتفاق نیفتد مردم رسانه تلویزیون را باور نمی‌کنند و ما شاهدیم که روز به روز شکاف بیشتری بین مردم و تلویزیون ایجاد می‌شود.

جابر قاسمعلی در پایان و در این خصوص که تمایل دارید مدیران در چه بخش هایی دست شما را باز بگذارند اظهار کرد: دست نویسنده و سازنده سریال باید در طرح مسائل اجتماعی باز باشد تا بتواند با آگاهی هر چه بیشتر در باره جامعه ای که در آن زندگی می کند و مردمی که در آن حضور دارند، حرف بزند. این اتفاق به نفع تلویزیون است. ما باید در باره دغدغه های مردم فیلم بسازیم و تنها در این صورت است که مردم با روی باز و با اعتماد کامل پای تلویزیون خواهند نشست.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه سازمان صدا و سیما سینما و تلویزیون معاون نسل جوان معاون سیما رئیس سازمان صدا و سیما جابر قاسمعلی مدیران شبکه های تلویزیون جابر قاسمعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد

«عنوان بصری» دربرگیرنده بیانات آیت‌الله سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی در شرح حدیث عنوان بصری مروی از امام صادق(ع) است که به صورت موضوعی منتشر می‌شود.

جلد ششم کتاب عنوان بصری به تازگی منتشر شده که مولف در این جلد، به شرح فقره «ولا یُدبّر العبدُ لنفسه تدبیراً» از این حدیث نورانی پرداخته و موضوع تدبیر در امور اجتماعی و حکومت را بسط و توضیح داده است.

آیت‌الله طهرانی در مجالس نوزده‌گانه این کتاب در توضیح مختصات مکتب الهی و حکومت اسلامی و تفاوت آن با سایرین، محوریت توحید را شاخصه اصلی حکومت اسلام بیان داشته و آثار و تبعات آن را برمی‌شمرند. وی با تاکید بر اهمیت انتخاب تعابیر و کیفیت شعارِ در حکومت اسلام، توجه به توحید و اخلاص در عمل را محور حرکت حاکم اسلام مطرح کرده و با بیان جریاناتی از تاریخ معصومین و اولیای الهی به تبیین مطلب می‌پردازد.

نویسنده در بخشی دیگر از کتاب، با تبیین کلام امام صادق(ع) در حدیث شریف که به عدم تدبیر عبد نسبت به خویش اشاره دارند، اصطلاح مشورت و تدبیر اجتماع و جایگاه و اهمیت آن در اسلام را شرح و تفصیل داده و مسئله تعهد و تخصص را از زوایای مختلف واکاوی و تشریح می‌کند.

برخی از دیگر موضوعات این اثر عبارتند از: «بنای عالم تکوین و خلقت بر توحید»، «نظام تربیتی انسان از منظر اسلام»، «وظایف فردی و اجتماعی سالک در شبانه‌روز»، «اتقان و استحکام عمل در سیر و سلوک إلی‌ الله»، «اهمّیت تعهّد و وجوب التزام به آن»، «اهمّیت بینش عرفانی در مسائل فقهی و اجتماعی»، «لزوم تامین امنیت اخلاقی برای تمام اقشار جامعه در حکومت اسلام».

در پشت جلد کتاب چنین می‌خوانیم: «آن کسی که در انجام امور نسبت به مسائل إتقان و إحکام ندارد، نسبت به مسائل سلوکی هم هیچگونه پیشرفتی ندارد! آن کسی که نسبت به تعهدات اخلاقی و شرعی‌اش بین افراد احساس وظیفه نمی‌کند و یا نسبت به قراردادهای مابین طرفین احساس وظیفه‌ای ندارد و خدا را جدای از این مسائل فیمابین می‌داند، در وادی سلوک و حرکت هم بیش از یک مدّعی نیست و یک سانت هم به جلو نمی‌رود! سلوک به معنای انطباق نفس با واقعیت‌ها و با مسائل فطری است نه اینکه یک سری کارهایی را انجام دادن و نمازی را خواندن و اورادی را گفتن و بعد به هر کاری دست زدن و به هر عمل خلافی اشتغال پیدا کردن و هر ارزشی را زیر پا گذاردن.»

گفتنی است مجموعه «عنوان بصری» از دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع منتشر می‌شود که جلد ششم در ۶۲۰ صفحه توسط انتشارات مکتب وحی روانه بازار نشر شده است. دیگر موضوعات این دوره عبارتند از: «جلد اول: ولایت و هدایت»، «جلد دوم: حقیقت ذکر»، «جلد سوم: حقیقت علم»، «جلد چهارم: تزکیه و تهذیب»، «جلد پنجم: حقیقت عبودیت».

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • ستاره پرسپولیس ادعایش در تلویزیون را ثابت کند
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • سه راهه ورودی شهرعالیشهر به زودی روشن می‌شود
  • مستند «آقای خاص» کشتی برای اولین بار از تلویزیون
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است